Ontijzeringsinstallatie


Toepassingen:
- Land,- en tuinbouw.
- Beregeningsinstallaties.
- Irrigatiesystemen.
- Drukverhogingsinstallaties.
- Industriële toepassingen.
- Stofbestrijding.

Door onder andere de stijgende prijsstellingen van leidingwater wordt een eigen schoonwaterinstallatie voor uw klant steeds interessanter. De ontijzeringsinstallaties worden toegepast voor het behandelen van ijzerhoudend grondwater, waarbij het ijzer en mangaangehalte sterk teruggedrongen wordt. Deze behandeling maakt het water geschikt voor vele toepassingen en het veelvuldig gebruik van deze waterinstallatie bespaart jaarlijks velen honderden euro's.

 

Alvorens wij een juist advies uit kunnen brengen dienen wij in het bezit te zijn van een recent waterrapport met o.a. ijzergehalte, mangaangehalte, ammonium, chloride, nitraat, nitriet, kiemgetal en pH-waarde. Op basis hiervan wordt de juiste installatie voor u geselecteerd.

De complete installatie wordt gebouwd op basis van uw wateronderzoekrapport waardoor er een optimaal ontijzeringsproces ontstaat. Het proces ontstaat doordat het ijzerhoudende water door een zelfaanzuigende pomp in de installatie gepompt word en over de filtermassa verspreidt word door middel van speciale spiraalsproeiers. Door de reaktie dat het vernevelde water aangaat met zuurstof wordt het ijzer aan het water onttrokkken en bindt zich aan de filtermassa. Door regelmatig te spoelen wordt het ijzer
gescheiden van de filtermassa en afgevoerd naar het riool.
De installatie is zeer compact samengebouwd op een gegalvaniseerd balkframe voorzien van de juiste pompen en schakelkast, gebruikmakend van zeer hoogwaardige componenten. In de robuuste plaatstalen schakelkast, welke voorzien is van een volautomatische PLC besturing die de gehele besturing van de installatie verzorgt, zijn onder andere de thermische beveiligingen en droogloopbeveiligingen voor de pompen opgenomen.

Ten slotte word iedere installatie wordt uitgebreid getest waardoor wij garant staan voor 100 % goede werking en zijn zo uitgerust dat deze in een zeer korte tijd eenvoudig in bedrijf te nemen zijn.

De ontijzeringsinstallaties worden geheel compleet geleverd inclusief pompen, besturings- kast, pneumatisch bediende membraanafsluiters, niveauregeling, drukschakelaar, manometer, gegalvaniseerd frame, kunststof vat, PVC leidingwerk, compressor en filtermateriaal.

 
 
 

Nelis Pompen & Verwarming - Grotestraat 13d - 3380 Glabbeek - info@nelispompen.be - gsm: 0496/54 77 08 tel/fax: 016/77.80.44

Google Analytics Alternative